Elektronska zaštita artikala

Krađe artikala predstavljaju najdirektniji oblik materijalne štete za vlasnika, dovodeći do značajnih financijskih gubitaka na mjesečnom nivou. Elektronski nadzor artikala (Electronic Article Surveillance – EAS) je ključni faktor u sprečavanju krađa u maloprodajnim objektima svih tipova.

Opis

Elektronski sustavi za zaštitu proizvoda sprečavaju krađu robe i tako omogućuju prodajnom osoblju da se usredotoči na prodaju i komunikaciju sa kupcima, odnosno da svoj posao radi kvalitetnije, doprinoseći povećanju prometa i zarade.

Zaštitne antene koriste hvaljenu akusto-magnetsku tehnologiju koja ne daje lažne alarme. Napredni sustavi zaštite sprečavaju čak i pokušaje iznošenja artikala u torbama sa aluminijskom postavom, što je česta metoda koju koriste iskusni kradljivci kako bi iznjeli robu kroz manje efikasne EAS sisteme.

Zaštitne antene predstavljaju najvidljiviji dio sustava – postavljaju se kod izlaza iz maloprodajnog objekta, gdje djeluju i preventivno kao faktor odvraćanja potencijalnih kradljivaca. Za zaštitu prestižnih objekata na zahtjev klijenata moguće je instalirati diskretne i skrivene sustave koji ne privlače pažnju i povećavaju izložbeni prostor.

U opremu za elektronsku zaštitu proizvoda spadaju sustavi detekcije, naljepnice i deaktivatori naljepnica, čvrsti tagovi i skidači čvrstih tagova, kao i zaštitne sajlice za mobilne uređaje. Sve proizvode iz porodice EAS sustaava je moguće integrirati sa drugim sustavima tehničke zaštite.